Skip to content

Thursday Talks Underholdende og lærerige samtaler

Jeg taler jeg med en række eksperter om spændende sejlerrelaterede ting, når jeg de næste par måneder holder en række webinarer. Du kan være med. Det koster ikke en krone! Hverken i transport eller deltagerafgift!

Det er live, og det betyder, i modsætning til et allerede indspillet program, at du kan stille spørgsmål undervejs.

Her har du programmet for de webinars som er på plads.

Thursday talks

Sejlads i koldt vand

Hvad er det som er så dragende ved at sejle i koldt vand? Kirsten og Kim Bork Mathiesen har i 18 år sejlet over det meste af Jorden, men det er på Grønland, Svalbard, Alaska, Nordvestpassagen, Kap Horn og South Georgia at de har fået de største sejleroplevelser.

Jeg taler med Kim om hvorfor de har sejlet udenfor de gængse langturssejlerruter. Han kommer med masser tips til at sejle om vinteren eller til Arktis og Antarktis.

Kim Bork Mathiesen er formand i Langturssejlerforeningen FTLF og blandt dem jeg kender som har sejlet absolut flest sømil. Han og Kirsten sejlede i 1986-1993 i Lua, en Fandango 32, og i 2003-2013 i Sol, en Beneteau First 42. De har sejlet på begge sider af både Stillehavet og Atlanten, gennemsejlet Nordvest-passagen, krydset Ækvator fem gange og rundet Kap Horn to gange.

Webinaret blev sendt 21. januar 2021, men du kan se en sammenfatning med alle highlights her…

Thursday talks

Tag bedre sejlerbilleder

Lær at tage bedre billeder med din mobil når du sejler. Det kræver ikke et dyrt kamera for at tage fantastiske billeder. I et spændende og kreativt webinar giver freelance fotograf Peter Brinch tips til hvordan du også kan tage bedre billeder med din mobil når du sejler.

Jeg taler med Peter Brinch om enkle metoder så sejlerbillederne bliver virkeligt gode. Peter har en kreativitet og en smittende entusiasme, og efter dette webinar vil du også være en bedre fotograf.

Peter Brinch er sejlende freelance fotograf. Han har de sidste fire år drevet sit firma fra sin Hallberg Rassy Monsun “Libra” som han sammen med familien har sejlet i Middelhavet og Kanarieøerne. Udover sine sejladser fotograferer Peter events, konferencer og brylupper i Danmark og i udlandet.

Webinaret blev afholdt d. 4. februar 2021, men du kan se en sammenfatning med alle highlights her – inkl. alle de gode foto-tips!

No bullshit, just sailing

YouTuberen Erik Aanderaa er en vild, norsk viking. Han har netop sejlet rundt om Norskehavet til den arktiske ø Jan Mayen, Island, Færøerne, Shetlandsøerne og tilbage til Norge.

Jeg taler med Erik om solo-sejlads. Hvordan håndterer han de lange passager, når han er alene på båden? Er solo-sejlads en lettere eller mere kompliceret tilgang til langturssejlads?

Erik Aanderaa er en populær YouTuber med mottoet ”No bullshit, just sailing”. Hans seneste sejlads er dokumenteret i fem kapitler af “Sailing around the Norwegian sea” på Youtube og er blevet set af hundrede tusinder af mennesker.

Webinaret blev afholdt d. 16. februar 2021, men du kan se en sammenfatning her…

Thursday talks

Aldrig mere landstrøm

Hvis der er noget langturssejlere er enige om, så er det at vi aldrig har strøm nok. Men hvordan skal vi løse det? Er det kun et spørgsmål om flere solpaneler eller er der også andre ting vi skal tænke på?

Jeg taler med Mikkel Kloster om hvordan vi får mere strøm. Solpaneler hjælper langt hen ad vejen, men det er lige så vigtigt at tænke på placeringen, kabler, regulator og meget andet. Vi tager udgangspunkt i at forvandle min egen standard Bavaria 36 til en langturssejler.

Mikkel Kloster er sejler, elingeniør og manden bag firmaet Baltic Solar Arches som leverer targabøjler til langturssejlere i Danmark og i udlandet.

Webinaret blev sendt d. 11. marts 2021, men du kan se en sammenfatning med alle highlights her.

The Sailing Office

Malin Löf og Johan Hammarlund arbejder som YouTubers, mens de sejler rundt i verden i deres RAN. Men hvilke konsekvenser har det for deres sejlads? Giver arbejde under langturssejladsen et ekstra krydderi? Eller er sejlerlivet nu blevet til endnu en dag på kontoret?

Flere og flere langturssejlere får deres indkomst som it-konsulenter, oversættere, designere, filmskabere og fotografer. Arbejde, der kan udføres online hvor som helst. Jeg taler med Malin og Johan om glæderne og vanskelighederne ved at arbejde under sejladsen. Du får en unik indsigt i, hvordan det er at arbejde på båden.

Malin og Johan er bedst kendt fra den populære YouTube-kanal RAN Sailing. De har sejlet siden januar 2016, hvor de forlod Sverige for at sejle i Atlanterhavet og Stillehavet. Hver fredag udgives en ny episode fra deres eventyr på YouTube, og den ses af hundrede tusindvis af mennesker.

Webinaret var d. 15. marts 2021, men du kan se alle hilights her (på engelsk)

Vil du være sikker på at høre om kommende arrangementer?

Gør som over 19.000 andre og skriv dig op til mit nyhedsbrev. Så hører du også når der er nye arrangementer:
 

Thursday talks