Skip to content

BØGER

Her er et udvalg af mine bøger, hvoraf flere er oversat til svensk og engelsk.

Den sidste idiot er ikke født endnu

Til Middelhavet i en 17 fods båd

Kan man sejle ud i verden selvom man sidder fast i hamsterhjulet og har både job, huslån og familie som kræver al opmærksomhed? Thomas Veber fandt løsningen i en 17 fods motorbåd, som han sejlede ned på Europas floder og kanaler – hele vejen til Middelhavet.

I Den sidste idiot er ikke født endnu undersøger Thomas Veber, om man kan få sejlereventyr på lavt budget i en 17-fods båd.

Sammen med skiftevis sin kusine, sin teenagesøn og en ven sejler Thomas Veber ned gennem Europas floder og kanaler på jagt efter eventyret i sin orange motorbåd Mini Lisa. Turen kommer til at byde på langt mere, end han selv i første omgang troede.

Læs mere …

Slusehåndbogen

Sådan sejler du på kanaler fra Østersøen til Middelhavet

Med Slusehåndbogen får du hjælp til at sejle på kanaler fra Sverige i nord til Frankrig i syd. Udover oversigtskort og forslag til egne kanaleventyr får du gode tips og tricks til at få en fantastisk oplevelse på de europæiske floder og kanaler.

At sejle fra Skandinavien gennem Europas floder og kanaler hele vejen til Middelhavet er let og ukompliceret. Den eneste forhindring på vejen er sluserne. Men har du først fundet ud af, hvordan du skal gøre i de forskellige sluser, behøver det ikke at være nervepirrende.

Ny, revideret og udvidet udgave
Inkluderer nu udover kanaler i Sverige, Norge, Finland, Skotland, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig og Den Stående Masterute i Holland og Kielerkanalen.

Læs mere …

Tyskland og Luxembourg

Guide til Europas kanaler

Oplev Tyskland på en helt ny måde med denne omfattende guide til sejlads på tyske floder og kanaler. Uanset om du er erfaren sejler eller nybegynder, vil denne bog hjælpe dig med at planlægge og gennemføre den perfekte sejltur på nogle af Europas smukkeste vandveje.

Med denne bog som rejsekammerat vil du blandt andet få:

 • Oversigts- og detaljekort over havne, floder og kanaler
 • Beskrivelse af havne, fortøjningsmuligheder og sluser
 • Vanddybder, tankstationer, priser og kontakter.
Læs mere og bestil her …

Udfordringen

En næsten umulig sejlads fra Mallorca til Marstal


Da Thomas i januar 2020 køber en sejlbåd på Mallorca, er drømmen at sejle i Middelhavet sammen med familien. Men da verden to måneder senere lukker ned, brister drømmen. Den nye båd bliver lige så utilgængelig som på havets bund, og den ekstremt dyre havneplads på Mallorca vil snart ruinere familien.

I en tid, hvor alle andre bliver hjemme, er Thomas tvunget til Spanien sammen med tre venner for at sejle sin nyindkøbte båd hjem. Turen bliver ikke som ventet. Dårligt vejr, lukkede havne og problemer med navnet på den nye båd giver udfordringer.

Men oceanet byder også på store oplevelser, livsdrømme og indsigter.

Ankerliv

Lær at ankre og få flere oplevelser med din båd

Der ligger en masse oplevelser og venter på dig. Nogle gange findes de lige uden for havnen. Det er ikke nødvendigt at sejle helt til Caribien eller Middelhavet for at møde vilde dyr eller få eventyr på utilgængelige øer.

Ankerliv – lær at ankre og få flere oplevelser med din båd er den komplette manual til på en enkel måde at få endnu flere oplevelser med din båd ved at ankre trygt og sikkert. Den er skrevet i et let og humoristisk sprog, så du vil føle dig underholdt, mens du bliver ekspert i ankring.

Læs mere …

Et år uden sko

Fra parcelhus til palmestrand

En gribende og anderledes rejsebeskrivelse om en ganske almindelig familie, der står af hverdagens ræs og forvandler tilværelsen til et eventyr.

I Et år uden sko – fra parcelhus til palmestrand rives familien Veber ud af hverdagsrammerne for at forfølge drømmen om et eventyr til søs. Forældrene siger deres job op, børnene tages ud af skolen, og parcelhuset bliver i 15 måneder til en 30 fods båd. Forholdet sættes på en prøve, levestandarden ændres, og tvivlen sætter ind.

Læs mere …

Hold kæft og rejs

Gør din rejsedrøm til dit eventyr
Hold kaeft og rejs forside s
Drømmer du om at
– Sejle jorden rundt?
– Rejse med rygsæk i Asien?
– Køre Europa tyndt på motorcykel?
– Købe en bil i USA og tage på road trip?
– Flytte til et andet land for at lære et nyt sprog og kultur at kende?

Har du udfordringer som job, økonomi, børn, familie og bolig som i øjeblikket forhindrer dig i at stige af ræset, kappe fortøjningerne og sætte kursen ud i verden?

Så er Hold kæft og rejs bogen du har ventet på.

Læs mere om Hold kæft og rejs

Mod en ny horisont

Til ofrene efter orkanerne Irma og Maria i Caribien 2017

Mod en ny horisont åbner en række danske forfattere og langturssejlere for skattekisten af spændende, inspirerende og fascinerende historier fra de syv have.

Jeg er initiativtager til bogen, som er skrevet sammen med:

 • Benedicte Riis (aka Tante Andante)
 • Cille Rosentoft
 • Christian Liebergreen
 • Signe Dorothea Storr
 • Malene Wilken
 • Lars Bo Kirk
 • Martin Engelhardt
 • Margareta Veber
 • Mia Karlsson
Læs mere om Mod en ny horisont

Slusehåndbogen

Sådan undgår du problemer i sluserne fra Østersøen til Middelhavet.
At sejle til Middelhavet gennem floder og kanaler er ret enkelt. Man er helt uafhængig af vejret og aldrig indeblæst. Den eneste forhindring på vejen er sluserne.

“Bogen er et must ombord på en kanalgående båd.”
Sittbrunnen.se

Ny, revideret udgave med dobbelt så mange sider!

Læs mere om Slusehåndbogen

Sejl til Middelhavet

Tips til genvejen via Europas floder og kanaler

Forside 011

Hvor lang tid tager det at sejle til Middelhavet gennem Europas floder og kanaler? Hvad koster det at sejle i et år? Hvad kræves der af båden? Hvilken dokumentation og certifikater skal man have med? Er sluserne et problem?

Alle de bedste tips til en enkel og smertefri tur ad floder og kanaler til Middelhavet samlet i en lille, handy bog.

Få Sejl til Middelhavet GRATIS som e-bog

Thomas Veber er omtalt i blandt andet: