Skip to content

Foredrag: Hold kæft og rejs

De fleste danskere drømmer om at rejse mere, men lader sig ofte bremse af tanker om økonomi, karriere og børn. Men at rive et halvt eller et helt år ud af kalenderen behøver hverken være dyrt eller karrierehæmmende. I foredraget ”Hold kæft og rejs” skyder forfatter og eventyrer Thomas Veber de mest gængse bekymringer i sænk og afslører, hvad det kræver at rejse i et halvt eller helt år. Hold kæft og rejs er et foredrag om selv at gøre det umulige muligt i stedet for at vente på lottogevinsten.

– Hvordan har I fået råd til det? Hvad med jeres arbejde? Og hvad gør I med børnenes skole?

Omgivelserne var skeptiske, da Thomas Veber og hans kone sagde deres job op. Året var 2016. Foran dem ventede 15 måneder med bare tæer. Sammen med børnene på ni og tolv år ville de sejle over Atlanten og tilbage igen. De havde sparet sammen i årevis. Nu var bilen solgt og huset fremlejet. Børnenes skolegang skulle Veber-parret selv stå for. Det var nærmest business as usual for Thomas Veber, men han kunne godt forstå omverdenens bekymring. Tankerne om alt det ufornuftige og urealistiske havde han nemlig også selv engang haft.

Også for landmænd og enlige mødre
Siden Thomas Veber læste sin første Troels Kløvedal-bog som 10-årig, havde han drømt om at rejse. Som voksen tænkte han, at det ikke kunne lade sig gøre. Han havde jo et almindeligt arbejde at passe og en husleje at betale. Og hvad med børnene? Men så undersøgte han sagen og fandt ud af, at man hverken behøver være rig eller pensionist for at rejse meget. De eventyrere, han talte med, var både landmænd, enlige mødre og folk med meget lave indkomster. Men hvordan fik de det hele til at hænge sammen? Thomas Veber rådgav sig også med en karrierecoach, som kunne afsløre, at arbejdsmarkedet modtager rejseprojekter med langt større begejstring, end de fleste tror.

I dag er Thomas Veber en af Danmarks førende eksperter i budgetvenlige langtidsrejser. Han har skrevet flere bøger om emnet, kørt gennem Europa på motorcykel, sejlet over Atlanten tre gange, sejlet på Middelhavet i et år, da børnene var helt små, og senest tilbragt 15 måneder i Caribien med sin familie, hvor de rejste fire mennesker for 10.000 kroner om måneden og blev fulgt af et svensk tv-hold og 900.000 seere.

Hold kæft og rejs er et foredrag om, hvordan man gør det umulige muligt i stedet for at vente på Lotto-gevinsten. Thomas Veber fortæller hvilke prioriteringer en stor rejse kræver – både før, under og efter rejsen – og giver gode råd til, hvad man selv kan gøre, hvis man drømmer om noget, som kræver alt af en i en periode. Foredraget henvender sig til alle, der elsker at rejse, men især til de 30-50-årige, som ofte mener, at forpligtelserne hjemme er en hindring for eventyret ude.

FAKTA
Foredraget varer 2 x 45 min.
Pris: 4.500 kr.
Booking: booking@thomasveber.dk

”Tak for foredraget. Jeg beundrer, at I bare gør det, som vi andre ikke altid tør.”
– Anja Winther, Medborgerhuset, Svendborg

”Sikke et dejligt foredrag.”
– Anette Sundby, Langtursejlerforeningen, København

Thomas Veber er 41 år, it-nørd, langtidssejler, forfatter og eventyrforsker. I 2016 var han på sit tiende eventyr, da han sagde han sit job op og tog på et års jordomsejling med sin svenske kone og parrets to børn på ni og tolv år. Familien levede for 10.000 kroner om måneden, fangede selv en del af deres mad og underviste også selv børnene på henholdsvis tredje og sjette klasses niveau. SVT i Sverige fulgte familien over Atlanten. Udsendelsen havde 900.000 seere. Thomas Veber er forfatter til flere bøger.