17,- kr i timen

Hvis du er ved at planlægge en længere rejse, for eksempel en sejltur, så ved du sikkert nogenlunde hvad turen kommer til at koste? Måske er økonomien ikke helt på plads endnu, og der skal stadigvæk spares penge sammen? I så fald kan det her råd jeg opsnappede et eller andet sted måske bruges?

Når du ved hvad din tur koster, og hvor længe du skal være væk, er det ret let at regne ud hvad det koster pr. time. Vi regner selv med at vores næste tur vil koste 150.000,- kr all inclusive for et år. Delt med dage og timer bliver det ca. 17,- kr pr. time.

Når man skal spare så stor en sum som 150.000,- kr sammen er det let at tabe fokus. Det kan have så lange udsigter, at man måske glemmer hvorfor man gør det. Så kan det være en god hjælp hele tiden at have i baghovedet hvad det koster pr. time. Når kaffetrangen bliver stor under en tur i byen, kan man tænke: Kaffen koster 35,- kr – det samme som det koster mig at sejle i et varmt, krystalklart hav i to timer. Hvad vil jeg helst? Det er måske bedre at vente med kaffen til jeg kommer hjem?

Eller den nye flotte kortplotter som lokker nede i marinebutikken? Den koster kun 9.000,- og det er virkelig en god pris for den model. I så stort et budget som en et-års rejse, betyder det vel ikke så meget? Måske ikke, men den koster lige så meget som 529 timers sejlads på et blåt, blåt hav. Det er 22 dage. Så kan jeg jo spørge mig selv om jeg virkelig behøver den, eller om ikke den gamle er god nok? 22 dage er længe, og mange bække små …

Vi har ikke noget firma at sælge, friværdi i huset eller andre reserver vi kan tære på. For os er den eneste måde at realisere drømme på at spare. Vi bruger det her tip for at holde fokus når vi skal spare penge sammen.

Hvis du har andre gode spareråd vil jeg meget gerne høre dem!