Så let er det at spare sammen til langturssejlads

Hvis du er ved at planlægge en længere rejse, for eksempel en sejltur, så ved du sikkert nogenlunde hvad turen kommer til at koste. Så kan du bruge det her enkle trick for at gøre det meget lettere, at spare penge sammen.

Jeg regner selv med at vores næste tur vil koste 180.000,- kr all inclusive for et år. Hvis jeg deler det med 365 dage og 24 timer bliver det ca. 21,- kr pr. time.

Når man skal spare så stor en sum som 180.000,- kr sammen er det let at tabe fokus. Det kan have så lange udsigter, at man måske glemmer hvorfor man gør det. Så kan det være en god hjælp hele tiden at have i baghovedet hvad det koster pr. time.

Forestil dig, at du går en tur i byen, og så kommer kaffetrangen over dig…

Men så kan du tænke sådan her:

Kaffen koster 49 kr – det samme som det koster mig at sejle i et varmt, krystalklart hav i to en halv time.

Hvad vil jeg helst? Kaffe eller at snorkle med farvestrålende fisk? Det er måske alligevel bedre at vente med kaffen til jeg kommer hjem?

 

Eller den nye flotte kortplotter som lokker nede i marinebutikken? Den koster kun 11.500,- og det er virkelig en god pris for den model. I så stort et budget som en et-års rejse, betyder det vel ikke så meget?

Nej, måske betyder det ikke så meget, men kortplotteren koster lige så meget som 547 timers sejlads på et blåt, blåt hav.

Det er 22 dage på en palmestrand! Det er næsten en hel måned.

Så du kan jo spørge dig selv om du virkelig behøver den plotter, eller om ikke den gamle er god nok? 22 dage er længe, og mange bække små …

Vi har ikke selv et firma at sælge eller andre reserver vi kan tære på. For os er den eneste måde at realisere drømme på at spare penge sammen. Men min familie og jeg bruger det her tip for at holde fokus når vi skal spare, og så går det meget lettere.

Det er ikke et spørgsmål om at holde op med at drikke kaffe, men drik den hjemme (eller på båden) i stedet for. Så kan der nemlig flyve en masse penge ind på rejsekontoen.

Hvor meget koster DIN sejlads per time? Og hvor mange kopper kaffe er det???

Dette er ét af mange tricks fra bogen Hold kæft og rejs: Gør din rejsedrøm til dit eventyr.