Bliv minigast

Jeg har været så heldig at smuglæse Benedice Riis’ manuskript til den børnebog som udkommer den 1. maj 2014 på forlaget Frydenlund: “Med Tante Andante på de blå oceaner”.

Jeg kan kun sige: Wauw! Den får mig til at føle mig som barn igen. Får mig til at drømme. Ja mere end det. Den levende måde som den er skrevet på, får mig til at føle, at jeg er med ombord på Tante Andante Båden. At jeg er med i Brasilien. At jeg er med i Caribien, Panama og Polynesien.

Bogens målgruppe er slet ikke børn. Nej, det er bedsteforældre. Når man kigger ud over havnene er det meget naturligt. De fleste bådejere er bedsteforældre. Det er nemlig meningen, at bedsteforældrene skal læse bogen højt for deres børnebørn. Måske i petroleumslampens skær i kahytten? Eller en vinterdag hjemme når regnen slår mod ruderne? Når de har gjort det, er børnene klare til at blive “minigaster”.

Fortællerne i bogen er Benedicte Riis egne børnebørn. De inviterer læseren (og læserens børnebørn) om bord på bedstes båd, “Tante Andante”. Vi får fortalt hvad alt hedder ombord på en båd og hvad det bruges til. Langsomt kommer vi med på eventyr. Vi starter i Sydafrika og afslutter på Fiji. Undervejs er vi blevet meget klogere, og har lært en masse om de lande vi har besøgt undervejs. I et meget medrivende og levende sprog.

Jeg har godt nok ikke selv børnebørn, men jeg glæder mig alligevel til den 1. maj. For så kan jeg læse den rigtige udgave af “Med Tante Andante på det blå oceaner” for mine børn. Jeg glæder mig til at vise dem billederne. Glæder mig til at de skal høre fortællingerne. Glæder mig til, at kunne dele min egen udlængsel med dem.

P.S. Mens vi venter på “Med Tante Andante på de blå oceaner”, kan jeg anbefale en anden bog Benedicte Riis har skrevet: Slip drømmene fri. Den er for voksne 🙂