Hvad bruger du tiden til, når du sidder fast i en bilkø?

Det er en grå og regnfuld eftermiddag. Det er næsten mørkt selvom klokken kun er tre. Jeg har lidt småtravlt og kom egentlig også lidt for sent afsted hjemmefra. Hastigheden på motorvejen bliver langsommere og langsommere. Til sidst kryber bilerne afsted. Det er jo i sig selv ret frustrerende. Specielt når man sidder i en svensk sportsvogn som længes efter at strække på benene (ok, jeg overdriver måske lidt, men jeg er virkelig glad for min røde SAAB Sportcombi). Men så går trafikken fuldstændigt i stå. Hele vejen foran mig er et inferno af røde bremselys. Udstødningsgasserne stiger op og blander sig med regnen.

Jeg har nu et valg. Og ja, man har altid et valg … Jeg kan vælge at blive irriteret og tromme rastløst med fingrene på rattet. Lade blodtrykket stige. Kigge på uret hvert andet sekund og måske råbe lidt efter mine medtrafikanter. Men det vil nok ikke bringe mig hurtigere frem. Det vil i hvert fald ikke gøre mig gladere.

Jeg kan også vælge at glæde mig over den ekstra ”egentid” jeg nu fik. Lidt ekstra tid til at høre radio – DR’s P1 og Radio 24-7 har mange spændende og interessante programmer. Jeg kan også slukke radioen og sidde og tænke lidt. Komme frem til løsninger på problemer jeg har tumlet med.

Så begynder bilen foran mig at køre igen. Jeg følger efter. Først langsomt. Efter lidt tid almindelig motorvejsfart igen. Inden jeg ser mig om er jeg fremme. Lidt forsinket, men afslappet og i godt humør.