Kan din gummibåd give indbrud i båden?

Navnet på din gummibåd kan have større betydning end vi tror. En af de dejlige ting for mig ved at komme ud og holde foredrag er alle de mennesker jeg møder og snakker med. I Køge fik jeg på sådan en samtale et rigtig godt tip, som jeg vil dele med dig…

Hvad hedder din gummibåd?

Jeg ville ønske, at vi havde fundet på et kreativt navn til gummibåden. For eksempel “Gumle” eller “Agurken” eller sådan noget.

Men som så mange andre, så hedder den bare “T/T Anna Lisa”, altså “tender to Anna Lisa” (Anna Lisas jolle).

Det er jo et meget beskrivende navn, og skulle vi miste den, og en anden sejler finder den, så ved de måske hvor Anna Lisa ligger, så vi kan få jollen tilbage.

Min email-adresse står også på gummibåden af samme grund. Hvis vi skulle miste den, og en ærlig person finder den, kan de altid kontakte mig.

Men i Køge fik jeg et andet perspektiv på navnet… 

Hvis man nu ligger på en ankerplads, og gummibåden “T/T Anna Lisa” ligger inde ved jollebroen eller stranden, så vil lyssky mennesker ret let kunne regne ud, at der ikke er nogen ombord på Anna Lisa…

En gummibåd med samme navn som båden vil altså fortælle, at der ikke er nogen ombord på båden.

Er det en reel risiko?

Jeg ved det ikke, vi har aldrig, uanset hvor i verden vi har været med båden, haft ubudne gæster. Verden er generelt et tryggere sted end vi tror, men derfor kan man jo godt tage sine forholdsregler.

Vi døber nok ikke vores egen gummibåd om til “Gumle”, men nu er navne-tippet i hvert fald givet videre.