Til Middelhavet i en 17 fods båd

Tillad mig at præsentere ekspeditionsbåden: En halv-åben Terhi 520HT fra en gang i 70’erne. Den er i en fræk orange farve og udrustet med en 70 hk. påhængsmotor fra 90’erne.

Den perfekte båd til at sejle til Middelhavet i.

Nej, det er måske ikke den perfekte båd. Den perfekte båd er vores sejlbåd Anna Lisa, som vi sidste år skulle have sejlet gennem floder og kanaler fra Middelhavet og hjem.

Som så meget andet sidste år blev den tur ikke som håbet, og det blev i stedet til en lidt anderledes havsejlads (Det fortæller jeg om i Udfordringen).

Men i stedet for at pive over det som ikke blev til noget, har jeg nu anskaffet ekspeditionsbåden “Mini Lisa”. Nogle gange skal man bare holde op med at drømme og i stedet tage action.

I ekspeditionsbåden skal jeg sejle ned gennem Europas floder og kanaler, for til sidst at komme ud i Middelhavet ved Port St. Louis, ikke så langt fra Marseille.

Altsammen for at researche til flere bøger om kanalsejlads.

Back to basics

Kan man virkelig sejle hele vejen til Middelhavet i noget, som i bedste fald kan sammenlignes med et flydende telt?

Jeg er virkelig glad for vores Bavaria 36 som har stort set alt i komfort. En sejlbåd som netop har sejlet os sikkert den modsatte vej – fra Middelhavet og hjem rundt om Europa via Atlanten. Nu skal jeg sejle igennem Europa, og det er lidt back to basics.

Vandtanken er to 10-liters dunke, komfuret har kun ét blus, og det stuves væk når det ikke bruges. Der er ingen vask, ingen varme, intet kompliceret elsystem og toilettet er i land. Der er stort set ingenting, ud over motoren, som kan gå i stykker.

Selvfølgelig ville jeg helst have sejlet i vores sejlbåd, men det ville jo næsten være en hån at sejle hende tilbage til Middelhavet, når vi havde så store udfordringer med at få hende hjem der fra sidste sommer. Hvis min nye orange frækkert pludselig skulle blive fanget i en lockdown nede i Europa kan jeg leve med det.

For hellere sejle ekspeditionsbåden “Mini Lisa” til Middelhavet end ikke at få den kanalsejlads. Jeg tror faktisk at det bliver en tur med store oplevelser, for det hænger ikke sammen med hvor stor båden er. Måske snarere tværtimod.

Hvis du vil se om min lille orange båd klarer turen (og om jeg selv klarer det primitive sejlerliv), så kommer der daglige opdateringer fra turen på min Instagram. Udover nogle bøger, så kommer der nok også en film eller to på YouTube.