Tjen penge mens du sover

Jeg sidder i øjeblikket på færgen fra Oslo til København. Jeg har de sidste par dage kørt rundt i Norge på min off-road motorcykel, og blandt andet været ved Telemarkens højeste bjerg (eller hedder det fjeld i Norge?) som er næsten 2.000 meter højt. Der er simpelthen utrolig smukt i Norge, og jeg kan slet ikke forstå, at jeg ikke har brugt meget mere tid der.

Jeg havde hjemmefra booket overnatning via AirBnb – et genialt site, hvor private udlejer alt fra en sofa i stuen til et helt slot i Sydfrankrig. Via AirBnb boede jeg blandt andet i denne “lille” hytte. Hele herligheden kostede kun 320,- kr pr. nat. Inklusive udsigt over de snedækkede fjelde. Værtinden havde endda lagt lidt mad i køleskabet og frisk frugt på bordet i stuen.

GaustatoppenUdsigten fra motorcyklen fejlede bestemt ikke noget.

Når vi sejler om sommeren plejer vi at udleje vores hus. Oftest for en billig penge til venners venner. Det giver et fint tilskud til skibskassen, og det er dejligt at nogen passer på huset mens vi er væk.

Tjen penge på AirBnb
Vi har dog taget skridtet videre nu. Min lille hytte i haven, mit skriveværksted, udlejer vi nu også. Der er hverken køkken eller bad, men gæsterne kan bruge toilettet i vores hus. På grund af de simple faciliteter regnede vi med, at den kun ville blive udlejet en enkelt nat i ny og næ. Men der blev vi positivt overraskede. Til trods for at der ikke er noget køkken, har den allerede været udlejet i tre uger. Ikke nok med at det giver gode, næsten “gratis”, penge, det er også hyggeligt at have gæster. Det er nu ikke så meget vi ser til hinanden, men det giver et frisk pust i hverdagen og et par gode historier indimellem.

Det fine ved AirBnb, frem for selv at stå for udlejningen, er at man ved lidt om gæsterne som kommer. Man skal være registreret på AirBnb for at kunne leje. Lejerne giver karakterer og kommenterer til værterne og overnatningsstedet, men også værterne har mulighed for at “rate” gæsten. Man har som vært derfor altid muligheden for at afvise en gæst, hvis man kan se i historiken at de sviner, ødelægger eller andet som gør at man ikke vil have dem boende. Det gør at man både som vært og gæst kan føle sig en del tryggere.

Da der kommer rigtig mange turister til Skanör-Falsterbo om sommeren, lægger vi nok også huset ud på AirBnb mens vi er på sommertogt. Hvorfor ikke tjene de penge, når man alligevel ikke er hjemme?

Plejer du også at udleje dit hus, og har du gode eller dårlige erfaringer med det?