Sådan affendres i sluserne

Slusehåndbogen er netop blevet revideret. Den er nu endnu mere overskuelig, har flere illustrationer og beskriver endnu flere kanaler end de tidligere udgaver. Hver dag går jeg ud til postkassen for at se, om der mon er kommet et eksemplar. Jeg glæder mig virkelig til at se den nye, lækre forside i tryk.

Mens jeg går og venter, faldt jeg over den her illustration.

Når man ved det er det ret så logisk, men det er måske ikke noget man ellers tænker over?

Affendring

I sluserne har man som oftest en fortøjning i stævnen, og en i agteren. Ingen spring. Det betyder at båden let ligger og “svinger” frem og tilbage. Men hvis man affendrer med de store fendere i stævnen og agteren, hvor båden er som smallest, så kan man lettere bygge en lige side ind mod slusevæggen.

Det forhindrer måske ikke svingningerne fuldstændigt, men det minimerer dem.