Usikkerheden er det værste

Den bedste måde for mig at overvinde rædsel og frustration er ved, i overført betydning, at flytte mig fra bagsædet til forsædet. At selv tage kontrollen over situationen.

Min største rædsel på denne tur har været at nogen skulle falde i vandet i dårligt vejr. Risikoen for at man ikke finder personen i de store bølger er stor. Men i stedet for at lade rædslen styre, har jeg taget kontrol over den. Vi har talt rigtig meget om hvad vi skal gøre for at undgå en mand-over-bord. Bagefter har vi talt meget om hvad alle ombord skal gøre, hvis det alligevel sker. Desuden har vi købt udstyr som f.eks. redningsbøjer og livliner.

Det værste er uvisheden. Hvad nu hvis … Ang. mand-over-bord er der ikke længere uro ombord på Anna Lisa, for vi ved hvad vi skal gøre hvis det sker.

Nu har vi et problem med motorens cirkulationspumpe, og det betyder at vi ikke kan sejle over Biscayen og videre hjem. Jeg kan reparere det selv, men behøver nogle reservedele. De er sendt til os, og vi ved at de er i Spanien. Men hvor? Frustrationen over ikke at vide hvornår vi har dem gnaver i hele familien. Vi har allerede misset ét vejrvindue over Biscayen. Lige nu er der et til, men vejret holder ikke for evigt.

Skal vi bestille andre dele lokalt? Det er reservedele til omkring 10.000,- kr, så det gør man ikke uden videre. Men havnepengene koster også for hver dag vi venter. Hvordan vender man frustrationen over postvæsenet til selv at sidde bag rattet igen?

Løsningen for os var ret enkel: Vi sætter os bag rattet i bogstaveligste forstand. Vi accepterer situationen og at vi ikke kan gøre noget ved det. Så lejer vi en bil og kører ind i Galiciens grønne og bølgende landskab. Finder en lille hytte på AirBnb og vender situationen til at det bliver en oplevelse.

AirBnb er en dejlig måde at bo på.

På dag nr. to af vores road trip ringer telefonen: “Nu ligger der en pakke her,” siger den spanske stemme.

Bilen vendes, og så er jeg klar til at få olie på fingrene.

Jeg elsker Galiciens bølgede landskab.
Jubel da reservedelene kom frem.
Vidste du at der er vilde heste i Galicien?