Vi sejler nordpå

Jeg har haft et utroligt intensivt efterår med udgivelsen af “Et år uden sko” og mange foredrag hos firmaer, biblioteker og foreninger. Nogle gange tre foredrag om ugen. Bagefter fire bådmesser med flere foredrag, bogsnak og bogsalg i Fredericia, Marstrand, Gøteborg og Stockholm. Jeg nåede også at få manuskriptet færdigt til en ny bog, som handler om ankring. Og så installation af ny motor i vores båd “Anna Lisa” samt en masse andre forberedelser. Jo, man kan faktisk godt blive stresset selvom det udelukkende er sjove ting man laver!

Og nu er vi så endelig igang med forberedelserne til en ny langtur, eller en kort langtur i det mindste. Om en måned sejler vi nordpå (jeg vil ikke skrive at vi sætter “Kurs mod nord”, for det virker lidt som en kliche hvis man ser på TV2 i øjeblikket 😃)

Sidst jeg var i Norge udforskede jeg Telemarken på motorcykel, men nu bliver det Norges vestkyst og fjorde. Jeg var utroligt imponeret over Norges høje, sneklædte bjerge og stille søer da jeg var der sidst. Tænk at der er så fantastisk natur lige rundt om hjørnet? Det gælder om at finde de nære eventyr, og det skal vi gøre denne sommer.

Når man nu alligevel er på vej til Norge er Shetlandsøerne kun en afstikker på et par hundrede sømil. Det vil næsten være dumt ikke at sejle dertil, gå på pub, høre musik og finde afsides ankerbugter. For anden gang skal vi sætte det britiske gæsteflag under styrbord saling på “Anna Lisa”. Hvis vejret tillader det.

Det skal være en god oplevelse at sejle. Derfor skal man altid huske at tilføje “hvis vejret tillader det”, når man taler om sine sejlplaner. Er der vestlig kuling i et par uger kommer vi hverken til Shetlandsøerne eller Norge. Men mon ikke vi finder nogle andre fine steder at sejle hen i så fald?

Jeg glæææder mig til sommer – nu skal vi bare få de sidste forberedelser færdige også.

Hvis du har lyst til at se lidt mere fra Shetlandsøerne og Norge, så følg med på min Instagram her – det er planen at der kommer et billede om dagen.