Bådskat i Grækenland

Der har længe været snak om det, og rygterne har gået frem og tilbage om, hvad det ville komme til at koste at sejle i Grækenland fremover. Men nu ligger det fast: Fra og med i dag d. 9. maj skal alle både i græske farvande på en længde over 7 m. betale skat.

Den nye skat gælder alle lystbåde, uanset nationalitet eller om det er fritidssejlads eller erhvervstrafik (dvs. charterbåde). Afgiften skal betales på nettet eller i en græsk havn inden, eller senest den dag, båden anløber græsk farvand.

Bådens ejer og brugere har et fælles ansvar for at sørge for, at skatten er betalt i tide. Ved charterbåde er det dog udelukkende ejerens (udlejningsfirmaets) ansvar, at skatten er betalt. Bøden ved udebliven betaling er op til €1100

Eksempler på bådskatten TEPAI

Her er nogle eksempler på The Recreational and Daily Tour Cruise Ships Fee (forkortes TEPAI):

7-8 m: €16 per måned.
8-10 m: €25 per måned.
10-12 m: €33 per måned
Over 12 meter: €8/meter per måned – regnet fra den første meter.

Det koster med andre ord €97 per måned for en 12,1 meters båd, men €33 for en 11,9 meters båd. Den kan man lige tænke over hvis man planlægger en langturssejlads til Middelhavet og endnu ikke har købt båd.

TEPAI betales desuden for en hel kalendermåned ad gangen – uanset hvor mange af månedens dage du er der. Hvis du planlægger at ankomme til Grækenland den 29 august, er det altså bedre at vente et par dage, og i stedet gå ud at spise eller købe en souvenir for den besparede skat.

Du kan læse mere (på engelsk) om den nye græske bådskat hos de græske skattemyndigheder (og her kan du købe gæsteflag til blandt andet Grækenland).

(Foto-credit: Tango7174)