Cabrera – utilgængelige øer i Middelhavet

I Middelhavet ligger der mange fine øer. Jeg har tidligere skrevet om Îles Frioul i Frankrig fordi de var let tilgængelige – specielt for kanalsejlere. En anden lille øgruppe, som dog ikke er lige så tilgængelig er den spanske Cabrera. De er utilgængelige, ikke fordi de er specielt langt væk, men fordi de er en del af en naturpark, og at man derfor skal søge om tilladelse hos den Baleariske lokalregering for at besøge dem.

Tilladelsen giver lov til at bruge en bøje i 1-4 dage. Det er forbudt at ankre selv.

Cabrera er den største ø i den lille øgruppe på 11 øer som ligger lidt syd for Mallorca. Der er ingen faste beboere på øen foruden de park rangers og forskere som opholder sig der. Alligevel er der dog en lille café og restaurant. Landgang på øerne må kun foregå ved den lille bebyggelse på hovedøen. Hvor man må gå på egen hånd er også meget begrænset, men med guide får man lov til at komme langt omkring.

cabrera-goppel

Rigt dyreliv

Vandet på Cabrera er utroligt klart. Jeg har stået på dækket af Anna Lisa og kigget ned i vandet, hvor en hel flok baracudaer svømmede forbi. De var så tydelige, som var de en flok fugle på himlen og det virkede som om jeg kunne strække armen ud og røre ved dem. På bunden lå der muslinger på størrelse med kloakdæksler.

Er man i nærheden af Mallorca, er Cabrera et besøg værd. Er man der ikke med egen båd, går der dagture der ud fra Colonia de Sant Jordi på Mallorca.

Kender du andre små øer i Middelhavet, eller andre steder, som er bemærkelsesværdige? I så fald ville jeg blive glad hvis du ville fortælle lidt om dem i kommentarerne eller på mail.