Du vinder ikke i Lotto

Jeg var på Gran Canaria  og var lige en tur nede i havnen i Las Palmas for at se, om der var nogen jeg kendte.

Ved en af flydebroerne lå der en svensk Albin Vega. Den så ikke ud af meget ved siden af alle de store Dufour, Jeanneau, Bavaria, Najad og hvad som ellers lå i havnen. Det rustfrie var ikke længere helt rustfrit, der hang tøj til tørre overalt og hele agterenden var fuld af udstyr.

I cockpittet var der fyldt med hovedsageligt unge mennesker.

Der var faktisk så mange mennesker, at agterenden lå betydeligt dybere i vandet end stævnen. Deres smittende latter nåede op til mig på kajen, og hele båden lyste af en lykke og et fællesskab man sjældent ser.

Hvad den båd ikke havde i størrelse, havde den i glæde.

Jeg gik der fra med en glæde over at se, at de her unge mennesker havde realiseret drømmen uden at have en tyk tegnebog og en stor båd. Jeg er sikker på, at deres rejse giver dem lige så mange oplevelser, som dem som venter til de har den perfekte båd, den perfekte timing, og den perfekte økonomi.

For den gode timing kommer nemlig ikke selvom man venter. Jeg tror at det er noget man selv skaber med de midler man har nu og her.

Hvis man går og venter på at vinde i Lotto, at man får tilbudt et bedre betalt job, eller at børnene skal blive større, kommer man nok aldrig ud i verden.

Hvorfor vente på noget man ikke selv har kontrol over? Det er meget bedre at bruge det man allerede har, tilpasse sig efter de midler som findes og lave sit projekt efter det. Som for eksempel at sejle ud i verden i en 40 år gammel Vega, i stedet for at blive hjemme for at arbejde og spare penge sammen.