Ingen udfordring at sejle til Caribien?

På en strand i Spanien, med jollen trukket op på stranden og Anna Lisa for anker ude i bugten, blev jeg af en journalist spurgt om hvad den største udfordring vil være på vores 15 måneders sejltur.

Jeg havde svært ved at svare. Kunne faktisk ikke rigtigt finde på noget. Det er jo ret enkelt det vi gør: Vi sejler bare. Og jo mere vi sejler, jo længere kommer vi.

Da jeg blev presset til et svar, sagde jeg til sidst, at den største udfordring bliver turen over Atlanterhavet. Men egentlig tænker jeg, at det jo også bare er et spørgsmål om at sejle. Og når vi i december har gjort det i en 15-18 døgn har vi krydset et ocean.

Nu hvor jeg er midt i eventyret indser jeg vigtigheden af det alle eventyrerne siger i Hold kæft og rejs: Fastsæt en dato for eventyret. Det er den største udfordring i hele projektet.

Var jeg blevet spurgt for et halvt år siden om hvad den største udfordring var, havde det ikke været svært for mig at svare: Økonomi, få båden klar til søsætning, tømt huset, styr på skolen etc. Nu hvor vi er afsted er det faktisk ret let. Vi sejler jo bare.

wpid-20160622_195142.jpg

 

 

Drømmer du om at begive dig ud på en lidt længere rejse? Hvad er din største udfordring for at komme afsted?