Livet er blevet bedre

I går var vi på Go’Aften Danmark på TV2. Og der er ingen undskyldning. Det var ikke fordi jeg ikke var forberedt, for TV2 er dybt professionelle. Vi havde skam gået igennem alle spørgsmålene inden.

Alligevel fik jeg ikke mit budskab frem, når Jes Dorph-Petersen stillede sine spørgsmål. Godt at jeg har en kone, som er professionel og dygtig, og som svarede fornuftigt på spørgsmålene.

Men det som ikke kom frem, vil jeg gerne dele med dig her (det sjove er jo, at TV2 har ændret undertitlen på bogen lidt, og det passer jo meget bedre til dette emne: Fra palmestrand til parcelhus)

Se et lille klip her:

Hamsterhjulet er væk

Selvfølgelig er vi delvist inde i hamsterhjulet igen. Men slet ikke i samme grad som tidligere. Inden vi sejlede sagde jeg mit fantastiske arbejde op, og jeg var selvfølgelig bange for, at det gode liv vi havde ikke ville kunne opretholdes efter vi kom hjem.

Det kunne det, for arbejdslivet er blevet endnu bedre. Og det er nok ikke fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, men fordi jeg har. Da jeg efter nogle måneder fik job, lykkedes jeg at forhandle en fuldtidsstilling ned til tre dage om ugen. Og resten af tiden kan jeg bruge på det jeg brænder for: At skrive, at holde foredrag og at sejle.

Og de ekstra penge jeg kunne tjene ved at arbejde fuld tid har vi slet ikke brug for. Sejlturen har lært os, at vi slet ikke behøver så mange penge for at overleve.

Vi har glæde af sejladsen hver eneste dag

Som man kan læse om i “Et år uden sko” havde vi flere gange problemer, som vi egentlig ikke havde forudsætninger for at løse. Men vi gjorde det alligevel – fordi vi skulle. Ude på havet kan man ikke bare læne sig tilbage, og håbe at der kommer en anden og løser problemerne (en mekaniker, en chef eller en far). Man skal løse problemerne selv, og det har jeg med mig hver eneste dag nu.

Nogle af mine kollegaer er nok lidt irriteret på mig, fordi jeg mener at man kan løse alle problemer og udfordringer – det gælder bare om at få den rigtige idé. Men mine chefer elsker at have en medarbejder, som ikke stopper fordi der bliver lidt modgang.

Vi er fantastisk rige

Hver gang jeg efter aftensmaden skraber de sidste madrester ned i skraldespanden, tænker jeg over hvor rig jeg er. Herhjemme er jeg sikkert under middelklasse når det gælder indkomst, men i forhold til så mange andre, er jeg enormt rig. Tænk, at vi ikke engang behøver at spise al maden? Vi har mødt mennesker, som ikke engang havde mad, og var glade for bare at få en kiks eller lidt brød af os. Det får mig til VIRKELIG at værdsætte alle de gode vi har her hjemme. Og DET gør mig lykkelig!

 


Et år uden sko
Familien Veber rives ud af hverdagsrammerne for at forfølge drømmen om et eventyr til søs. Forældrene siger deres job op, børnene tages ud af skolen, og parcelhuset bliver i 15 måneder til en 30 fods båd. Forholdet sættes på en prøve, levestandarden ændres, og tvivlen sætter ind.

“Topkarakter”
– Search Magazine

Læs mere