Trusler og flamingoer

Jeg har netop betalt mine varer i supermarkedet i Port St. Louis, Frankrig da en tatoveret, og lidt hærget pige, stiller sig ved siden af mig. Hun står tæt på og ser afventende og lidt truende ud. Er det nogen jeg kender? Skal jeg lade som om jeg er glad, selvom jeg egentlig ikke kan huske hvem det er.

“You took a photo of me,” siger hun så.

Jeg kan ikke huske at jeg har taget et billede af nogen, så jeg smiler bare og siger at det må være en misforståelse.

Hun går tættere på og hendes mund er en tynd streg. En meget kortklippet pige står som backup bag hende. Hun ser også truende ud. “Nede på stranden. Det var os som sad på bilen.”

Nu ved jeg hvad hun mener. Tidligere i dag cyklede jeg ud for at finde flamingoer. Det lykkedes, men jeg så også en flok unge mennesker som kørte rundt nede på stranden i en gammel bil. Flere af dem sad på taget og på kølerhjelmen mens de kørte. Det må være det billede.

Jeg nikker bekræftende. “Hvordan turde I gøre det?”

“Det billede må ALDRIG nogensinde komme ud på internet!” Hun får mig til at sværge, at jeg ikke lægger det ud. Hun kommer med en længere forklaring om, at hun slet ikke skal være her i dag, men et helt andet sted. Ingen må vide, at hun er her. Stemningen blødes lidt op, og det ender endda med at hun giver mig sin email-adresse. Hun kan også se det komiske i situationen og hvorfor jeg tog det billede. Hun vil gerne have en kopi.

Der er mange måder at møde nye mennesker på. Den her havde jeg ikke lige regnet med.

Da jeg jo har lovet højt og helligt ikke at lægge billedet på internet, kommer her et par flamingoer i stedet.

Opdatering:
Jeg sidder på min stamcafé i Port St. Louis og skriver, da der pludselig er en som hilser hjerteligt på mig.

Foran mig står den stærkt tatoverede pige fra i går. Nu er stemningen ikke længere fjendtlig og hun hilser på mig med franske kindkys, som var jeg en gammel ven. I stedet for at sidde og skrive sidder jeg pludselig i venskabeligt lag med otte unge franskmænd som alle kan lidt engelsk. Samlet er deres ordforråd stort nok til, at vi faktisk kan tale sammen.

Så at hælde galde ud over, at de strejker på havnekontoret, hvor de har bådens papirer, og at vi uden dem ikke kan sejle nogen steder, kommer ikke på tale. Frankrig er fuld af gode oplevelser.

P.S. Jeg spurgte i dag om jeg måtte tage et billede, men det var stadigvæk ikke i orden – selvom vi nu er venner.