Undgå at skade din gummibåd

Jeg har flere gange set en jolle, gummibåd eller påhængsmotor blive ødelagt mod en stenmole eller under en bro. Men det er ret let at undgå.

Når vi langturssejler bliver gummibåden som en slags bil eller cykel mellem vores opankrede båd og land. Men det er ikke helt ufarligt at have den liggende. Specielt hvis der er lidt tidevand. Flere gange har jeg set en gummibåd drive ind under broen den er fortøjet ved. Hvis vandet senere stiger, ligger den fast der. Motoren skades mod undersiden af broen, og nogle gange skades jolle og motor så meget, at det ikke går at redde.

Det samme kan ske, hvis gummibåden og motoren i dønning slås ind mod en stenmole.

Men løsningen er enkel:
Hav et lille hækanker i gummibåden til at holde den væk fra broen, klippen eller molen. Smid det i vandet nogle meter inden du er fremme ved broen, fortøj jollen, og stram så ankerlinen op og sæt den fast i agteren – så holdes gummibåden væk og den vil ligge meget sikrere.

Vi har først et par meter kæde og derefter 10 meter line på vores lille anker. Med kæden holder det bedre, og vi skal ikke være bange for slidtage på linen.

Når man ankrer kan man få nogle vidunderlige oplevelser med sin båd, og de kan faktisk ligge lige udenfor havnen! Læs mere om hvor let det er at få flere oplevelser med din båd!