Eventyret skal prioriteres

“Jeg har virkelig brug for nogen som kan sejle med mig fra Lissabon til Madeira,” sagde stemmen i telefonen.

“Jeg kommer,” udbrød jeg, uden at tænke på hvad det ville indebære. Jeg var 25 år gammel og boede på det tidspunkt i Barcelona. To dage senere sad jeg på nattoget til Lissabon.

Det er den bedste beslutning jeg nogensinde har taget i mit liv. Turen blev meget længere end til Madeira, for det gik så godt, at jeg tog hjem til Barcelona og afsluttede alt, for at kunne sejle videre til Caribien. Det var på den sejltur jeg mødte min kone Margareta, og det var på mange måder også starten på Et år uden sko.

“Jeg er blevet indlagt på sygehuset i La Coruña. Vil du sejle min båd hjem for mig?” Det er den samme stemme i telefonen, som for 18 år siden tilbød mig at sejle med til Madeira.

“Ja, for pokker. Selvfølgelig vil jeg det,” svarede jeg igen uden at tænke på konsekvenserne.Livet er noget anderledes nu, end da jeg var 25. Jeg er gift, har to børn, arbejde og masser forpligtelser. Men det eventyr ville jeg ikke gå glip af. Det er jo næsten så man kan begynde at tro på noget overnaturligt, når historien gentager sig.

“Selvfølgelig skal du da gøre det!” sagde Margareta med det samme.

“Det er OK at du ikke er hjemme til vores fødselsdage,” sagde mine børn, og alt angående arbejde blev også løst på rekordtid.

Hvis man VIRKELIG vil noget, går det næsten altid at løse. Jeg skal nu være skipper på den båd som har præget mit liv så positivt. Vi kommer til København kort tid inden bogen om Margaretas, min og børnenes sejltur til Caribien udkommer. Det er som om der sættes en sløjfe omkring mit liv nu.

På lørdag flyver jeg til Lissabon, overnatter på en AirBnb og fortsætter dagen efter til La Coruña for at sejle Topas til København.

Min sidste beslutning om spontant at sejle prægede mit liv i så positiv retning, at jeg nok ikke ville være den samme i dag uden den tur. Hvad vil den nye tur mon bringe af muligheder i livet?

Opdatering:
Du kan se en film om turen, som startede forfærdeligt, men som til sidst blev helt vidunderlig. Se filmen på YouTube her…

 


Et år uden sko
Familien Veber rives ud af hverdagsrammerne for at forfølge drømmen om et eventyr til søs. Forældrene siger deres job op, børnene tages ud af skolen, og parcelhuset bliver i 15 måneder til en 30 fods båd. Forholdet sættes på en prøve, levestandarden ændres, og tvivlen sætter ind.

“Topkarakter”
– Search Magazine

Læs mere